Keitä me olemme

Yhteinen Hylkysaari ry on 28.9.2020 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia pääkaupunkiseudulla. Meissä on lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia, arkkitehtejä, yrittäjiä, startup-aktiiveja, pörssiyhtiön perustajaa ja professoria, lukuisia ainutkertaisia ihmisiä. Meitä yhdistää unelma Hylkysaaresta hyvinvoinnin yhteisöllisenä keskuksena ja symbolina. Toimintamme on kaikille avointa. Keskustelun ydin on Slackissä, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kehittämään hanketta yhdessä.

Hallitus

Ville Salmensuu
Ville Salmensuu, ville@salmensuu.fi 040 569 1977
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Ville Salmensuu on akuuttilääketieteen erikoislääkäri, tietotekniikan diplomi-insinööri ja psykologian ylioppilas. Villen uteliaisuus on ajanut hänet moneen kouluun, mutta aiemmin isoihin unelmiin ryhtymistä ovat rajoittaneet pelot ja epävarmuus. Yhteinen Hylkysaari on Villelle tarkoituksellista itsensä ylittämistä eli pelkojen ja epävarmuuden kanssa elämistä. Tässä auttaa päivittäinen meditaatioharjoitus ja kiireettömät, syvälliset kohtaamiset kanssaihmisten kanssa.
Ilona Mooney
Ilona Mooney
Yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Ilona Mooney on diplomi-insinööri ja teknologiayrittäjä. Ilona on asunut kuudessa eri maassa, tehnyt töitä YK:ssa, teknologiakonsulttina ja startupeissa, sekä käynnistänyt globaalien haasteiden ratkaisemiseen suunnatun Impact-ohjelmakokonaisuuden Slush-kasvuyrittäjätapahtumassa. Ilona inspiroituu suurista unelmista ja teoista kestävämmän yhteiskunnan puolesta.
Pekka Nikander
Pekka Nikander
Yhdistyksen hallituksen toinen varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja TkT Pekka Nikander toimii täyspäiväisenä työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa, jossa hänen ryhmänsä tutkii lohkoketjuteknologioiden soveltamista tavaroiden internettiin ja erityisesti digitaalisten tuotteiden markkinoiden uudistamiseen. Pekka on sarjayrittäjä takanaan viisi yritystä, joista yksi pörssissä. Lisäksi hän on Suomen 25. parhaaksi arvioitu tietotekniikan tutkija. Ihmisenä Pekka suhtautuu tekemisiinsä intohimoisesti, pyrkien laaja-alaiseen, kansainväliseen yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.
Hannu anttila
Hannu Anttila
Hannu Anttila on espoolainen yrittäjä.
Johannes Kärkkäinen
Johannes Kärkkäinen
LL, Johannes Kärkkäinen erikoistuu akuuttilääketieteeseen ja toimii lääkäriyrittäjänä. Terveyshyödyn tuottaminen ja hyvinvoinnin teemat kiehtovat häntä. Hylkysaaresta Johannes toivoo paikkaa monipuoliselle hyvinvoinnin, taiteen ja kulttuurin tekemiselle ja kokemiselle sekä kestävälle asumiselle.
Pia Nikander
Pia Nikander
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Pia Nikander toimii HUS:issa johtavana ravitsemusterapeuttina. Pialla on laaja kokemus ravitsemuksen asiantuntijatehtävistä niin julkisessa terveydenhuollossa, opetustehtävissä kuin yrittäjänäkin. Hylkysaari-hankkeessa Piaa puhuttelee mahdollisuus yhdessä rakentaa tietä kohti ”täydellistä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tilaa” (WHO:n määritelmä terveydestä) osana arkista elämää ja olemista, matkalla kasvaen ja omia rajoja ylittäen.
Kauri Salonen
Kauri Salonen
Kauri Salonen on maailmanparannukseen keskittynyt luova, futuristinen innovaattori, markkinoija ja promoottori, ja ylipäänsä digitaalisten teknologioiden moniosaaja. Kauri on intohimoisen kiinnostunut korkealaatuisten tuotteiden muotoilusta ja käytettävyydestä, innostuen ihmisten ja koneiden yhdessä luomien interaktiivisten kokemusten rakentamisesta. Kaurilla on laajat kontaktiverkostot, hän innostuu helposti ja on aina valmis kaikkeen.
Petri Saarelainen
Petri Saarelainen
Arkkitehti Petri Saarelainen suhtautuu intohimoisesti rakennettuun ympäristöön ja toimii vaativien rakennushankkeiden projektipäällikkönä. Työ suunnittelutoimistoissa on opettanut hänelle, ettei hyvä ympäristö tapahdu itsestään. Hän on parhaimmillaan useita osapuolia osallistavissa kumppanuushankkeissa, konseptien kehittäjänä ja niiden toteutumisen esteitä poistamassa.

Hylkysaaressa hän näkee harvinaisia mahdollisuuksia luoda merkityksellinen julkinen paikka Helsingin ytimessä, jossa yhdistyy merellinen luonto, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kulttuuriperinnön vaaliminen.
Viivi Viertokangas
Viivi Viertokangas
Viivi Viertokangas on opiskellut restaurointia eli vanhojen huonekalujen ja interiöörien kunnostamista. Viivi rakastaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Erityisesti häntä kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä mielen potentiaali. Hänen haaveensa on päästä opiskelemaan lääketiedettä ja erikoistua psykiatriaan, yhdistäen kontemplatiivista tiedettä ja psykoterapiaa.
Varajäsenet ja sihteeri
Juuso Kangas
Juuso Kangas
Tuotantotalouden diplomi-insinööri Juuso Kangas on itsensä- sekä yhteisöjen kehittämisestä kiinnostunut ihminen. Juusolla on kokemusta kiinteistöjohtamisesta, konseptien suunnittelusta sekä kehittämisestä. Nykyisin Juuso valmentaa yrityksiä ja sparrailee yrittäjiä tarkoituksen kirkastamisen parissa. Hän vaikuttaa myös Oxygen2050-yhteisössä, jossa hän auttaa tuomaan yhteen yritykset, sijoittajat ja muutoksen tekijät, jotka haluavat maailmaa paremmaksi paikaksi yrittämisen kautta. Yhteinen Hylkysaari -hankkeessa Juusoa puhuttelee mahdollisuus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattamiseen ja muiden ihmisten kohtaamiseen luonnon lähellä, sekä yhdessä luominen.
Julius Kekoni
Julius Kekoni
Arkkitehti Julius Kekoni ei halua lokeroitua talolaariin, vaan tehdä suunnittelua laaja-alaisesti. Poikkitieteellisistä ja -taiteellisista projekteista, joissa on monen alan osaajia, syntyy kaunein lopputulos. Julius saa suurta tyydytystä toimivien kokonaisuuksien luomisesta. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä konserttitalon suunnittelu, polkupyörän kokoaminen, teatteriesityksen järjestäminen vai aplikaation koodaaminen. Sisäisen järjestyksen luominen tekee maailmasta kauniimman.
Silhouette
Hanna Nikkola
Hanna Nikkola on psykiatriaan syventynyt sairaanhoitaja ja sivutoiminen psykologian opiskelija avoimessa yliopistossa. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä traumoista ja tunnelukoista vapautumisesta erilaisin menetelmin. Hän on vastikään aloittanut opiskelemaan psykofyysistä Rosen-terapiaa. Lähellä sydäntä on myös jooga, mindfulness sekä suggestiotyöskentely.
Kosti Rytkönen
Kosti Rytkönen
DI Kosti Rytkönen on peli-alan sarjayrittäjä. Hänen tavoitteenaan on ollut tuoda erilaisia ihmisiä puhaltamaan yhteen hiileen monimuotoista osaamista tarvitsevien tavoitteiden saavuttamiseksi.
Vilho Ahola
Vilho Ahola
Yhdistyksen sihteeri LL Vilho Ahola on modernin kokonaisvaltaisen lääketieteen pioneeri Suomessa. Hänen kiinnostuksensa kehomieleen on johdattanut hänet opiskelemaan sen monia aspekteja varsin laajasti. Henkisen polun kulkijana hän lähti 10 vuotta sitten Buddhan tielle ja on harjoittanut Zen-meditaatiota siitä lähtien. Nyt viimeisen vuoden aikana Vilho on siirtynyt klassiseen non-dualistiseen shaiva-tantraan.
Henkiset kummit

Pekka “Pequ” Nieminen & Sanna Wikström
Suomen suurimman hyvinvointisivuston Hidasta elämää -perustajat.